torstai 9. toukokuuta 2013

Vinkki vitosia Amerikan matkaan

Heipä hei!
Hyvin suunnitellulla matkalla tulee harvemmin kauheita tilanteita vastaan. Siksi ajattelin jakaa teidän kanssanne vinkkejä ja asioita, mitä olen oppinut matkustamisesta. Jos teille tulee mieleen jotain jonka olen unohtanut niin kommentoikaa :)

-Amerikkaan matkustaessa tulee täyttää ESTA eli matkustuslupa. Turvallisuustoimethan ovat tiukat Amerikassa, joten tämän avulla voidaan maassa lomailla ilman viisumia.

- Kyselkää ja selvittäkää Tripadvisorin, Yelpin ja  matkustuskeskusteluiden avulla määränpäästänne. Mikä alue on turvallinen, missä on nähtävyydet, millainen joukkoliikenne, paljon mikäkin maksaa jne. Näitä tietoja tarvitset mm. budjetin tekemiseen.

- www.yelp.com on tullut minulle hyvin tärkeäksi sivustoksi. Sieltä pystyn etsimään internetkahviloita asuntomme läheltä, ja saan vielä tärkeää tietoa paikallisilta kyseisistä paikoista. Suosittelen tutustumaan ja käyttämään apuna matkan suunnittelussa :)

- Amerikassa tarvitset erillistä adapteria, siellä pistokkeet ja jännitteet ovat erilaisia kuin meillä.

- Hyvän idea rosvojen suhteen on valelompakko. Siihen pistät vain sellaisen määrän rahaa, jonka menettäminen ei häiritse kauheasti. Valelompakon avulla voit maksaa pikkuostoksia ja voit kaulalompakossa (joka on piilossa paidan alla) säilyttää muut rahat,passit ja luottokortit. Jos rosvo sattuu tulemaan kohdalle niin voi antaa tämän valelompakon ja toivoa että se riittää.
I need a dollar dollar, a dollar is what I need
Mutta sellaista tällä kertaa, katsotaan tuleeko muita julkaisemisen arvoisia ideoita mieleen myöhemmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti